Velkommen til X-102 Sailing community

Hvis du er aktiv sejler, som skipper eller gast, på en X-102, så byder vi dig hermed velkommen til X-102 klubben. Tanken med klubben er, at dele viden tips og tricks og ikke mindst historier for den model, der var med til at skabe fundamentet for X-yacht succes.

Sjælland Rundt 2021 – 7 både deltager

The biggest fleet of X-102 on danish soil sets sail and participate in the 75 year anniversary of the around Zealand regatta. you can follow the fleet on trac-trac

Nyheder

Aktiviteter

No post found!

Båden er fra 1981 og deltog på sin introduktionstur i en af de største sjælland rundt sejladser med over 1800 deltagende både. Der er bygget 161 både igennem tiden, som findes i Mk1 og Mk2 udgaver, hvor forskellen ligger in indretning i kabys, og køjer.

X-102 klubben er endnu ikke en officiel klub under dansk sejlunion, og drives som et initiativ af Skipper fra Peciva, i samarbejde med Skipper fra oneXtwo, der har stiftet facebook gruppen.

Alt kommunikation mellem gaster, skippere og personer, der ønsker at købe en X-102 foregår igennem klubbens facebook gruppe, som du finder et link til i menuen.

2021 er der 40 år siden, at modellen blev introduceret, og vi vil forsøge at samle så mange både til forskellige stævner i løbet at det kommende sejlerår.

Med stor sejler hilsen

X-102 Klubben

X-102 Facebook sailing community

Please join our facebook group the X-102 sailing community, where you are able to get information, or contribute by sharing your knowledge.

4 hours ago

❤️😎😎The moment👍 ... See MoreSee Less
View on Facebook

17 hours ago

Vibrationer när motorn går…Är det några andra här som har problem med stora vibrationer från motorn? Vår skakar en massa vid varvtal över 2200 varv.Jo jag vet-det är en segelbåt;-) ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 days ago

After a night on a brutally choppy Oslofjord I'm once more impressed how well the x-102 takes the waves. As i recall it there was ONE slam in 12 hours! A friend who sailed x-35 was onboard a while ago and he remarked the big difference, how softly the 102 went through the waves in conditions where the 35 would slam its way through the chops. Can anybody explain this? Whats the secret of the geometry of the hull? ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 days ago

Vi seilte færderseilasen og fullførte i år! I fjor gikk en lang rekke ting til helvete. Selv om det blåste like mye i år (30 knop på det meste) så gikk alt bra og vi fullførte på en 10. Plass, noe vi er veldig fornøyd med i forhold til vær og evner. ⛵️😄⛵️ ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 days ago

Hej alle En lille reminder til jer som anvender Dyneema til bagstag/checkstag.. husk at få det skiftet i tide🙈Under Palby Fyn cup sprang vi et bagstag og efterfølgende to checkstag! På billedet af bagstag kan man godt se at det ser slidt ud men jeg skal dog blankt erkende at jeg troede der var mange år tilbage i dem.Det virkede ikke til at der var umiddelbart fare for at miste riggen da det skete til trods for at det blæste måske 8-10m/s gav det blot et lille ryk. Det kostede os den førsteplads i vores løb som vi havde hentet op igennem Storebælt men heldigvis kom vi sikkert i havn kun for Genoa og med spilerfald som bagstag😊Nu er alt skiftet til nyt og så er den klar til mange år igen✅God sommer og håber at møde nogen x-102’ere på vandet i år👍😎Mvh Miss-X ... See MoreSee Less
View on Facebook

News from the X-102 club

X-102 Rig drawing

The swedish X-102 community have been quite active in past years, and collected a lot of memorabilia including a rig drawing of the the MK2 version of the X-102. Thanks for sharing Patric Carlén I have also received a specification of the boat equipment when sold from X-yatchs.

Live tracking

Want to be part of the sailing revolution with eStela click on the link below, and download the app and request a key from web admin.

Stelton Cup 2020